Blogolj!

Az analfabéták rémuralma

A még mindig kampány-üzemmódban harcoló főpolgármesterünk reggel felpattant a gépkocsinak álcázott kerékpárjára és azzal a lendülettel kardot (milyen kardot? lángpallost!) rántott a kultúra védelmében. Az általa finanszírozni nem képes, ám azokat szájkarate útján megvédeni mindig kész (melyik is a könnyebb mutatvány?)  színházak után most a Természettudományi Múzeum esetleges Debrecenbe költöztetésének ügyét tűzte kissé korpafoltos zakójára Gergelyünk.

Örömtől visít a fővárosi kampánystáb, újra egy nekik való „ügy”: dolgozni nem kell, pénzbe nem kerül, felelősség nulla, hát hajrá, bele lehet szállni a Kormányba. Csak zárójelben: egy gyűjtemény esetleges költöztetése és egy új múzeumi épület létrehozása rengeteg pénzt és még több szakértelmet követel. A tapasztalatok alapján ezeknek birtokában van a Kormány, lásd a Szépművészeti Múzeum felújítását, a Szabolcs utcai világszínvonalú múzeumszakmai központ megépítését vagy az Új Nemzeti Galéria és Közlekedési Múzeum felépítésére irányuló remek terveket. Reméljük, hogy minden szempontot mérlegelve hozza majd meg döntését a Természettudományi Múzeumért felelős tárca.

De ennek a kis írásnak nem az a feladata, hogy a fenti gyűjtemény költözéséről elmélkedjen. Hanem hogy kinyújtott ujjal rámutasson a Karácsony Gergely elmebajára, hogy miközben rövidtávú politikai haszon miatt két kézzel próbálja a városligeti múzeumok megépítését megakadályozni, addig pirulás nélkül eljátssza a szíven lőtt kultúrhéroszt egy közgyűjtemény esetleges elköltözetése kapcsán az olcsó népszerűség deszkáiból ácsolt korhadt színpadon. Vajon, meddig sikerülhet neki? Vajon mikor csapja fejen a valóság az izgágaságból sportot űző városvezetőt? A kettős játék nyilvánvaló: csak az övéinek tapsára hajt (stílusosan inkább teker) Gergelyünk, a többire - köztük városa kulturális nívójára - valójában magasról tesz. Ha úgy hozza, akkor képes egy nap alatt fővárosi múzeumok építése ellen tiltakozni, majd egy másik múzeum fővárosból való kiköltözése miatt kampánykört futni.

Barátaim, emlékeztek rá, hogy mi volt kitűzve Gergely zakojának hajtókájára legutóbb?  A Kultúra Nemzeti Alap.  A magát egyébként a civilizáció csúcsteljesítményének tartó, lelkesen tapsoló ballib közönség meg sajnos nem tanult meg olvasni.

1
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/89358/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-01-24 12:01:28
Nincs itt semmi meglepő dolog. Most ezt súgta neki a kenyéradó gazdája, a kurcsány (tömegbelövető, mocskos hazudozó, gazember) furkó ferkó, tehát ezt harsogja "kis hazánk nagy gondolkodója", a karigeri.
Holnap majd mást súg a fülibe a kurcsány (vagy a kurcsányné), és akkor más marhaságot fog mondani.
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?