Blogolj!

Egy ígéret betartása: betont törnek és fákat ültetnek a Városligetben

Törik a betont, mint a ropit a Városligetben! Na nem csak úgy öncélúan, hanem ez is egy régi ígéret beváltása, miszerint a ligetet polipként behálózó, teljesen indokolatlanul széles beton és aszfaltutakat leszűkítik, majd behintik földdel és fűmaggal. A park elöregedett növényzetének is folytatódik a teljes rehabilitálása, nem rég 124 fát ültettek el a parkban. Ha esetleg véletlenül vitába keverednénk egy Karácsony fannal a Liget projektről, újabb érvek lehet felsorakoztatni a főpolgármester ámokfutása ellene.

De miről is van szó pontosan? Az Olof Palme sétányt bármikor át lehetett volna keresztelni "M arkárhányas" számú útta, mert szó szerint GIGANTIKUS szélessége volt, ami hát bárhol jól jön, csak egy parkban nem. Fogták tehát a 14 méter széles utat és leszűkítették 6 méterre, a visszafoglalt területeket pedig füvesítették. Ezeknek a munkálatoknak járunk már az utolsó fázisában, most az Ajtósi Dürer sor és a Millenneum Háza közötti szakaszt rakják rendbe. Elméletileg februárra már teljesen el is készülnek.

Ilyen ocsmány volt még 2017-ben

Jobbra már látható az újrafüvesített rész, balra a járdát még feltörik majd

Ezzel a művelettel összesen kb. 5.000 négyzetméternyi új zöldfelületet hoznak létre a Ligetben.

Ennyit arról, hogy micsoda zöldfelület-rablás zajlik a parkban, Karácsony főpolginak csak úgy mellékesen jegyezzük meg, hogy csak ezzel a lépéssel több mint fél galériányival nőtt a park zöldje, és még sok ilyen betonfeltörés lesz, tehát teljesen értelmetlen lenne a galéria építési területét beszántani, anélkül is jelentősen bővül a parkosított helyek kiterjedése, ugye a már ezerszer hallott 60-ról 65 százalékra.

Másik fontos hír pedig, hogy 124 új fát ültettek el a parkban, tervszerűen, egészséges példányokat. Az átfogó rehabilitációs program, a park növényzetének felújítása keretében december végén 124 új, egészséges és ligethonos fát ültettek el, mások mellett platánok, nyugati ostorfák, európai bükkök, kocsányos tölgyek kaptak új otthont a parkban. A novemberi és decemberi enyhe időben a Városligeti körúton 12, a Rondó környezetében 47, az Ifjúsági sportpályák vonzáskörzetében 7, míg a népszerű Nagyjátszótér mellett 58 darab új, egészséges és ligethonos fát ültettek el a szakemberek.

https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/89409/pics/15798723549608089_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?