Blogolj!

Gulyás Márton a véleményterrorista hazudozó

Gulyás Márton „dokumentumfilmet” forgatott a Városliget „tönkretételéről”. Húha! Értelmes ember már ennek olvasatán pánikolva keresi az X-et a böngészője fülén, mi is erre biztatunk mindenkit egyébként, de a megfelelő óvintézkedések mellett mégis belenéztünk a filmetűdbe. Így néz ki az igazi vegytiszta balos hírhamisítás, valósághajlítás és véleményterror. Para.

Eleve miért is merülhet fel bárkiben az, hogy az az ember, aki rendszeres szervezője és résztvevője volt a városligeti tüntetéseknek - sőt, a napokban ítélték el őt első fokon az ott elkövetett garázdaságok miatt - majd pont ő fog objektív, pro-kontra érvekkel megtámasztott anyagot készíteni, aminek van egy racionális konklúziója. Nem, nem, nem… Ami viszont elkészült, a szó szerinti végtermék nem más, mint egy szerelmes levél a ligetvédőkhöz, s egyben a Karácsony nevére szignált „félelemgyűjtemény”, ami a legvadabb liget projekt ellenes spekulációkat állítja be tényként, ezek érezhetően fegyvernek is szánja az ügyben meglehetősen félművelt főpolgármesternek. A film fő eszköze, hogy kontextusból kiragadott Baán nyilatkozatokat vág össze a közlő szándéka szerint, így tényleg az az érzése lehet az egyszeri nézőnek, hogy nyakló nélkül drágul a projekt, de azt elfelejti hozzá tenni, hogy a drágulások mindig együtt jártak tartalmi bővülésekkel, új elemekkel. Tort ül a demagógia is, egymást váltják az eposzi jelzős szerkezetek, városliget tönkretétele, lebetonozása, bulinegyeddé alakítása, bűncselekény, hatalommal visszaélés és még lehetne sorolni, hogyan terhelik túl a nézőt.

A filmbéli fanyalgásversenyben síkra szállnak a már ismert ligetvédők, felkent szakértőként viselkedő civilek, akik teljesen a saját maguk hatása alá kerülnek. Az viszont véletlenül sem derül ki, hogy miért kéne nekik bármit is elhinnünk, főleg ha a valóság teljesen mást mutat, hiszen a például a Nagyjátszótéren játszók, vagy a Millennium Házában ténfergők nem igazán vették észre, hogy tönkrement volna körülöttük a liget. Mindegy is.

Ugye a jó dokumentumfilm ismérve az objektivitás, a pártatlanság, ami a nézőre bízza a tanulságok levonását. Itt erről természetesen szó sincs, a készítők egy határozott szándék mentén építik a dramaturgiát, jelesül, hogy minden létező eszközzel sulykolják a nézőbe a Városliget vélt tönkretételét.

Hogy mennyire így van ez, az egy nappal később válhatott napnál is világosabbá, amikor is az indexen megjelent egy meglepően tárgyilagos, nappal szemben hunyorogva nézve akár pozitívnak is értékelhető cikk a Magyar Zene Házáról. Erre Gulyás Marcink a szerzőt, Zubreczki Dávidot hosszú facebook posztban gyalázza és olvassa az újságíró fejére, hogy hogy merte elhallgatni a sok disznóságot, hogy mer saját, a ballib mainstreamtől eltérő véleményt megfogalmazni, hovatovább, még papírra is vetni.

Virtigli újságíró persze jó esetben egy vállrándítással szarná ezt le, hiszen Deutsch Tamás után szabadon: ki a fas*om az a Gulyás Márton? De sajnos az index újságíróit puha fából faragták, a cikk szerzője és az index kulturális főszerkesztője barna gatyában, egymással versenyezve igyekezett kéztördelve szabadkozni és elnézést kérni a provokátorfejedellemtől - sőt még gyorsan biztosították is Marcikát, hogy kitették az index főoldalára a dokumentumfilmet.

Jusson ez mindenkinek az eszébe, amikor jobboldali médiatúlsúlyról és véleménydiktatúráról beszél. El lehet viccelődni a közmédia béna Karácsony interjúján, de ha a szélsőbal politikai fő aktora egyetlen csettintésével be tudja csicskítnai a legolvasottabb és legszélesebb elérésű magyar online portált… na az az igazán ijesztő.

1
https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/90065/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2020-02-07 13:51:11
• Én, mint fehér, keresztény, heteroszexuális patkány, sőt rémisztő, maradék képződmény kérdezem:
Mit forgatott ez az agyalágyult, nihilista, lefizetett soros-patkány ?!
Legfeljebb egy gombolyag spárgát, mint egy "házi kiscica" !!!! Ugye, utyuli-mutyuli, marci cicuska ?!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?