Blogolj!

Kritikus tömeg sorakozott fel a Liget Projekt folytatása mellett - Karácsony meddig áll ellen?

Már több, mint 50.000-en aláírták azt Nagykanizsáról indult petíciót, ami arra a kéri a kormányt, hogy ne engedjen Karácsony és bandájának zöld zsarolásának, és a teljes Liget projektet valósítsa meg galériástól, innováció házástól, színházastól.

A petíciót indító Szabó László, nagykanizsai nyugdíjas mérnök szerint a főváros új vezetése meg akarja akadályozni az utóbbi száz év legnagyobb kulturális fejlesztésének magvalósítását.A petíció szerint azonban „Budapest nem csak a budapestieké, Budapest az egész országé, így ez mindenki javára és hasznára válik, mert Budapest a Nemzet Fővárosa”. Nem is érthetnénk vele jobban egyet.


Írd alá Te is a Liget projekt megmentéséért indított petíciót!


Elmondása szerint a főváros döntésének következtében egy történelmi lehetőséget szalaszt el az ország. Egy olyan lehetőség kapujában állunk, amely megvalósulása esetén az utánunk jövő nemzedékek büszkeséggel gondolnának a mai Magyarország polgárainak teljesítményére, távlatos gondolkodására és felelősségére.

Mint az ismeretes, jelenleg a kormány úriember módjára önmérsékletet gyakorolt és a még el nem indult projektelemek (galéria, színház, innováció háza) építésébe nem fogott, dacára annak, hogy ha akarná, már holnap folytathatnák, hiszen a fővárosnak semmilyen jogköre nincs, hogy ezt megakadályozza. A kormány mindaddig kivár, amíg Karácsonyék rá nem bólintanak, ugyanakkor kérdéses, hogy Geri meddig tudja magát tartani, ugyanis a Liget Budapest Projekt melletti országos kiállás kezd kritikus tömeget ölteni: most ugye átlépte az 50.000-et az aláírók száma, míg a legutóbbi két reprezentatív közvélemény-kutatás szerint mind a vidékiek, mind a fővárosiak 70-80 százaléka a teljes megvalósítás mellett van.

Karácsony tehát, ha sokáig köti az ebet a karóhoz, a saját politikai sírját ássa meg.

https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/90662/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?