Blogolj!

Rendkívüli helyzet a Ligetben is - bezár a Szépmű és parki játszóterek is

Sajnos a koronavírus megvetette lábát Európában is, ami már most is gyökeresen átalakította az életünket, és a neheze még csak most jön. Ilyen rendkívüli időkben nincs helye sem a mérlegelésnek, sem a tétovázásnak, minden lehetséges intézkedést meg kell hozni a társadalmi érintkezések drámai csökkentése érdekében.

Ez alól a Liget sem lehet kivétel, így a múlt héten bezárt Széchenyi Fürdőhöz és Állatkerthez most csatlakozik a Szépművészeti Múzeum és összes (nem a Városligetben lévő) tagintézménye is, tehát határozatlan ideig a Magyar Nemzeti Galéria, a Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum és a Vasarely Múzeum sem látogatható.

A múzeum tájékoztatása alapján azonban a gyűjtemények a kényszerű bezárás alatt is aktívan kívánják megosztani a közönséggel digitális tartalmaikat. Hétfőtől virtuálisan bejárható a Magyar Nemzeti Galéria  Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig című kiállítás az intézmény honlapján (www.mng.hu), ahol már elérhető a Remekművek az oktatásban című oldal is. A gyűjtemény fontos műveit bemutató felület a közoktatásban is jól hasznosítható történelem, magyar nyelv- és irodalom illetőleg vizuális kultúra órákon. A Szépművészeti Múzeum oldalán is számos tematikus túra mutatja be a múzeum gyűjteményét.

Visszatérve a Városligetre nagyon fontos megemlíteni, hogy vírus terjedésének lassítása érdekében, illetve a parkba látogató gyerekek, és közvetett módon a szüleik, nagyszüleik biztonsága érdekében a Városliget zrt. mától bezárta a park összes játszóterét, és az illemhelyeket is, nagyon helyesen és felelősen. 

Nehéz és szomorú hetek következnek most, arra biztatunk mindenkit, hogy viselkedjen felelősen, tartsa be az előírásokat és igyekezzen idős rokonainak, ismerőseinek segíteni a hétköznapi teendőkben, hogy minél kevesebbet kelljen a külvilággal érintkezniük.

https://lizse.blogstar.hu/./pages/lizse/contents/blog/91859/pics/lead_800x600.jpg
 
Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

Ezeket a cikkeket olvastad már?