Blogolj!

Hírek

Tovább

Tervek

Tovább

Interjúk

Tovább

Ligetvédők: egyeztetés helyett bulika!!!

Hónapok óta nagy szervezkedésben vannak a Ligetvédők, hogy összehozzanak végre egy igazi tömegtüntetést, ami nemcsak a Liget Projektet söpri el, de titkos reményeik szerint az Orbán rezsimet is megrengeti. Éjjel-nappal szórólapoztak, tájékoztatási pontokat létesítettek városszerte. Érkeztek bandériumok a Római partról, az Orczy Kertből, a Várból, de még Sándor Mária zsoldját is kifizették, ráadásul gyönyörű idő is volt, egyszóval minden adott volt egy jó kis kormánykergető tüntihez. 

Hol vagyok?!

Ehhez képest a demonstráció csúcspontján jó, ha 1500-an rázták az öklüket és ez a szám az első beszédek után a felére olvadt. Nem is csoda hiszen Várnai Lászlót (szó szerint döglenek utána a nők), Ráday Mihályt (megélhetési városvédő), Pákozdi Imrét (a nemzet villamosmérnöke) ezredjére is végighallgatni bizony embert próbáló feladat, amihez még a Puffin lekvár sem tud erőt és mindent lebíró akaratot adni.

Amíg dumálnak ezt a két dréhert még felszippantom, aztán menjen már dinomdánom!

A maradék tömeg persze az alkohol egyenes arányú fogyasztásával érezte egyre, de egyre jobban magát, így megindulhatott végre a bulika, a hajnalig tartó mulatság, szemmel láthatóan az az élmény, amiért valójában mindenki idejött. Nyugodtan alhat tehát a miniszterelnök, nem ebbe a fába fog beleakadni a fejszéje, ellopva a nagyon szellemes szóhasználatot a Ligetvédő barátainktól. 

Ráadásul performanszuk igencsak kontraproduktív lett, hiszen állandóan a párbeszéd vélt hiánya miatt nyígnak, de pontosan a borgőzös, az adománygyűjtő dobozokat sűrűn körbe járatós rendezvényük előtt tartotta meg Persányi Miklós a Liget Park Fórum sorozatának első ülését, mondván hogy megvannak a tervek, beszéljünk a részletekről. Erről ugye egy jól láthatóan begyakorolt figurával kivonultak. Pedig megtudhatták volna, hogy mi ellen is tiltakoznak. Hadd segítsünk: 

Magyarország legjobb tájépítész csapata és Budapest példa értékűen gondozott Állat- és Növénykertjét évtizedek óta vezető biológus közösen dolgoznak a Liget zöldjéért. Náluk hitelesebb szereplőket e téren ma, Magyarországon nehezen lehet találni. És ők is azt mondják, amit eddig Baán László, hogy: 

 • Magyarországon ennyi pénzt még soha nem költöttek kertépítészetre (15 milliárd)
 • Több tízezer négyzetméterrel nő a teljes értékű zöldfelület
 • Szintén tízezer négyzetméteres nagyságrendbe nő az állandó (!) vízfelület
 • Lesz újra Páva sziget, a Vajdahunyadvárát is valóban körül öleli majd a víz
 • Helyreállítják a cserjeszintet is a parkban (helló sünik), az az háromszintessé válik a Liget a növényállománya
 • Kivilágított futókör lesz, megannyi új, korszerű sportpálya
 • A Kós Károly sétányon megszűnik az autóforgalom, ez nem lehet vita tárgya (viszlát napi 10.000 autó)
 • Megszűnik a felszíni parkolás az 56-osok terén (viszlát napi 1.500 autó)
 • Budapest legnagyobb és legbiztonságosabb játszóterét alakítják ki
 • Lesznek nyilvános mosdók, pelenkázók, szemetesek, bicikli utak, padok
 • Nem lesznek viszont indokolatlan szélességű, felesleges lebetonozott utak, ezeket visszaparkosítják 

Ugye mekkora sorscsapás ez a Városligetnek? Na, erről nem voltak hajlandóak beszélni, viszont közel 50 másik szervezet, akik valóban fontosnak gondolják a parkot ott voltak és elmondták a véleményüket, amiket megfontolnak és ha értelmes, megvalósítják. 

Szerencsére a kisnyugdíjból minden hónapban kijön egy kis zöld... 

De visszatérve a Ligetvédők riogatására. Lesznek fakivágások? Igen, lesznek. Ezres nagyságrendben? Ugyan már, ezt senki sem gondolhatja komolyan! De akkor miért kell bolygatni őket? Azért, mert ez egy mesterségesen létrehozott közpark, nem pedig egy erdő, az üzemeltetés velejárója, hogy bizony a balesetveszélyes, visszafordíthatatlanul beteg, vagy esetleg az invazív, más ligethonos fákra veszélyes példányokat eltávolítani és pótolni kell a Ligetben. Ezt a parkért és a parkot használókért teszik, nem pedig azért, mert a miniszterelnök összevonta a szemöldökét. Persányi Miklós, a Garten Studio és Főkert jelenléte garancia arra, hogy minden egyes fát többször, tetőtől talpig átvizsgálnak és csak azokat fogják cserélni(!), amik a fent említett szempontok alapján arra érdemesek. 

Csináltak tehát a barátaink egy jó kis bulit maguknak, célt ugyan nem értek, de nyilvánvalóan nem is érhettek, mert az minden alapot nélkülöz. Nem tudok nyilatkozni a többi megvédendő helyszín (Orczy, Római, Népliget stb.) ügyében, hiszen blogunk csak a Városligettel foglalkozik, de erős a gyanúm, hogy sokkal jobb helyre kerülne ott az a rengeteg befektetett energia, amit ebbe az ügye tudatlanul befektettek.

 

Címkék: Hír

Beszéljünk a lényegről!

2016.09.05.

Az elmúlt időszakban a Ligetvédők sötét zöld vergődése olyannyira elterelte mindenki figyelmét, hogy méltatlanul megfeledkeztünk arról, ami miatt egyáltalán összegyűltünk itten, jelesül a Városliget megújításáról, azaz a Liget Projektről. Fejlemények már pedig vannak, jelen bejegyzésünkben két projektelem állapotába nézünk bele, ahol bizony izgalmas előrelépésekről számolhatunk be.

Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK)

A szép név ellenére kevesen tudják, hogy ez is a Liget Budapest része, pedig a magyar muzeológus és restaurálási szakmának egy igazi szentélye lesz, ami a legkorszerűbb körülményeket fogja biztosítani mind a műtárgyak modern kezeléséhez, mind pedig a szakemberek képzéséhez. Maga a központ a romos, elhagyatott Szabolcs utcai kórház helyére kerül majd, amelyet egy szabadon látogatható óriási park fog majd körülvenni, a környéken lakók legnagyobb örömére. Az OMRRK-ról egy látványos bemutató videó is készült, Varga Edit selymes hangjának narrálásában, érdemes megtekinteni:

 

Pavilonkert

Többször is megemlékeztünk már ugye a színes lufik és a kínai műanyagipar legjavát felvonultató bodésorról az Állatkerti körúton, amelyet hála istennek tavaly a földel tettek egyenlővé. A projekt keretében pedig külsőre az 1860-as évek hangulatát idéző, belbecsben pedig korszerű megoldásokat felvonultató pavilonok épülnek – szám szerint három -, amelyek végre normális körülményeket biztosítanak az állatkerti séta előtti kávézáshoz, fagyizáshoz. Ha minden igaz, novemberre már el is készülnek, amelyek egyfajta ízelítőt is adnak abból kicsiben, hogy milyen színvonal emelkedés várható a projekt befejeztével az egész parkra vetítve.

Kedvcsinálónak érdemes megnézni a Feszl Frigyes korabeli tervei alapján készülő, aranyos kis épületek videóját:

Címkék: Hír, OMRRK, Pavilonkert, Terv

Ligetvédés takaréklángon

Elszállították a Közlekedési Múzeum mellett hosszú-hosszú idők óta posztoló lapátkereket. Szakszerűen, szépen, csendben, ahogyan azt kell. Hogy miért is érdekes ez? Szimbolikus esemény, hiszen a liget megújulását akadályozni próbáló emberkék elsőként ehhez láncolták oda magukat, aludtak ott napokig, időlegesen megtorpedózva a Közlekedési Múzeum műtárgyainak elszállítását és az öreg, romos épület bontását. Most viszont se egy országvédő, se egy ligetvédő nem termett ott. Kifulladt volna a mozgalom? 

Úgy tűnik igen, vagy legalábbis takaréklángra váltott az időközben már a kormány buktatását is pajzsra tűző ligetvédők aktivitása. A másik árulkodó jel a fáradásról, hogy az Állatkerti körúton megkezdődött az új pavilonok építése munkagépekkel, kordonokkal, de sehol egy géphez láncolás, sehol egy Bob Marley hamisítvány. Ugye itt - mint arról korábban is beszámoltunk - ledózerolták a rozsdás, csúf, válogatott gagyikat kínáló bódékat, helyettük pedig korabeli tervek alapján készülnek a park nívóját is emelő apró üzletek (kávézó, cukrászda stb.). Szóval összefoglalva a projekt elemei haladnak előre, ráadásul zökkenőmentesen. 

Mindjárt odaláncolom magam, csak még hunyok egyet

De hova lett a Ligetvédők Dombi Tibor energikus elfutásait idéző lendülete? Ugyan (szerencsére) nem látunk bele a lelki világukba, de egy biztos: a lélegeztető gépen tengődő ellenzéki párt-fragmentumok noha megvizsgálták a Ligetvédők ügyét, de hosszas mérlegelés után jól láthatóan rájöttek, nem parkfelújítás és múzeumépítés megakadályozásával fogják elhelyezni a repedéseket a Nemzeti Együttműködés Rendszerén, de az még saját maguk újraépítéséhez sem megfelelő kiindulópont. Így hát szépen, lassan kihátráltak, mint Galambos Lajos az energiaiparból. Maradtak még ugyan helyi LMP-s, PM-s, P-s politikusocskák a ligetvédők körül sertepertélni, de jól láthatóan az országos ellenzék nem tudott és nem is akart mit kezdeni a Liget ügyével, pláne nem kitermelni egy, a Millához és a Szolidaritáshoz hasonló konkurens entitást. 

Mindezek mellett a korrekt, tényszerű, minden álláspontot bemutató újságírásról elhíresült 444 pedig annyira túltolta a nyáron a Liget Projekthez kapcsolódó híreket, hogy teljesen elinflálta azok hírértékét, a többségnek egyszerűen sok volt már, így a ligetvédők médiajelenléte is apadni kezdett, ami mára szinte teljesen el is tűnt. Ehhez párosulva nyilván demoralizálólan hatott a csoportra, hogy bármennyire is igyekeznek, nem tudnak tartósan eredményeket elérni, a bontási munkálatok haladnak, a csendes többségnek pedig egyáltalán nem érthető, hogy miért védenek romos, ocsmány épületeket egy parkban. 

Nekik már nyomuk sincs

Hogy mi következik ez után, azt nehéz megmondani. Mindenesetre csak reménykedni lehet abban, hogy a Ligetvédő barátaink a kifulladás megoldásaként nem a radikalizálódás új szintre emelését választják, hanem belátják, hogy sokkal célszerűbb valamilyen intézményesített formát felvéve az asztalra tenni a javaslataikat, mint sem a lövészárokban hősi halált halni. 

 

A raszták kussolnak, azaz MSZP-s kerületben nyugodtan irthatják a fákat

2016.07.21.

Tombol a politikai uborkaszezon, elfogytak az érdekes témák, az olimpiáig csak ki kell húzni valahogy. Ebbe a posványba próbálnak a csak mikroszkóppal észrevehető nanopártok, mint a PM és az LMP hullámokat verni úgy, hogy Városliget megújításába belemélyesztik sárga, életlen fogaikat. 

Ennek volt remek tanúbizonysága a tegnapi LMP szervezésű fáklyásmenet, aminek rövid távú célja a Liget Projekt leállítása volt, ambiciózusabb hosszú távú terve pedig a kormány megbuktatása. Nem lennék most sem a Városliget Zrt., sem Orbán Viktor helyében. 

Államférfiak

Minden tiszteletem a szervezőké, de céljaik eléréséhez 3-400 lelkes embernél és fizetett aktivistánál picivel azért többet kellene megmozgatniuk (vagy ennyi az össz bázisuk?) főleg, ha - állításuk szerint - a budapestiek 80 százaléka ellenzi a Városliget megújítását (amiről, persze, kiderült, hogy 70 százalék támogatja azt a fránya Projektet, ha nem félrevezető kérdéseket tesznek fel nekik...). 

Jól jelzi az érdektelenséget, hogy Szabó Tímea, aki rendkívüli parlamenti ülést hivatott össze a Városligeti törvény visszavonásáért, maga sem jelent meg vitán, de a szóban diplomás Kunhalmi Ágnestől is csak egy papírról felolvasott, enervált – cserébe annál artikulátlanabb – tiltakozásra futotta. Párttársaik nagy része pedig a hűs nyaralókból követték az eseményeket, nem csoda, ha a Fidesz nem legitimálta jelenlétével a bolhacirkuszt. 

Fa holokauszt Újlipótvárosban

Egyébként is, ha annyira aggódnának a környezetért, nem kellett volna messzire vonulniuk, hogy megakadályozzák Tóth József, MSZP-s kirakat polgármester ámokfutását, aki 60 darab felnőtt fát mészárolt le pillanatok alatt Újlipótvárosban. Hogy is van ez? Ja értem. A baloldali fűrész szebben szól, mint a jobboldali a tájépítész. A Városliget köszöni szépen, nem kér ebből a védelemből.

Címkék: Hír

A csendes többség szereti a Liget Projektet

Nem lennék szegény ligetvédők helyében most, hogy a világ összes csapadéka egyszerre hullik ránk, de ugye aki legény este, az legyen napközben is. Amíg ők kopoltyút növesztenek a tákolmány sátrainkban, mi itt a száraz otthon melegében, kényelmesen tekintsük át, hogy mi is történt a lizsében a héten.

Szemmel láthatóan nem találják ligetvédő barátaink a helyüket, amióta kirakták a szűrőjüket a meglehetősen szomorú, de annál gusztustalanabb képet festő Hungexpo területről, így egyre agresszívabb és elkeseredettebb akciókkal próbálják magukra felhívni a figyelmet. A hét elején például nem akarták kiengedni sem a bontást végző munkásokat, sem a biztonsági embereket az építési területről, mondván az az ő helyük, ahová tüntetést jelentettek be, ami nyilván automatikusan jogalapot szolgáltat nekik arra, hogy más személyi szabadságát korlátozzák. A bontó cég képviselőjét például a karjánál fogva rángatták vissza bejárattól, hogy ne tudjon bemenni dolgozni. Dolgozni ugye, ami minden bizonnyal ismeretlen fogalom drága aktivistáinknak, a jóisten tudja, hogyan van idejük egész nap ugyanazoknak az arcoknak egész nap ott cseszni a rezet, arra már rá sem merek kérdezni, hogy miből tudnak így megélni, neadjisten szabálysértési bírságot fizetni mert még a végén megsértődnek.

Az ügy zárómomentumaként a biztonsági cég kvalifikált képviselője rögtönzött fogadó óra keretében jogi leckéket adott az arra meglehetős fogékonyságot mutató, szerény képességű tiltakozó csapatnak, hogy miért is teljesen szabályos és jogszerű mindaz, ami éppen a szemük előtt történik a ligetben. Feltételezem, hogy megértették, de tudomásul biztos nem vették. Szerencsére eközben a bontási munkálatok rendben folytatódtak, így hamarosan végre az örök vadászmezőkre kerül a park egyik szégyenfoltja, a Hungexpo irodaterület.
Csütörtökön pedig érkezett az újabb feketeleves raszta barátainknak: az Ipsos nyilvánosságra hozta a Liget Budapestről készített felmérését. A reprezentatív kutatás impresszív méretű mintát használt, 600 budapesti és 800, a Városligetet intenzíven használó alanyt kérdeztek több mint fél órán keresztül projektről úgy, hogy közben megmutatták nekik a terveket. És láss csodát, hetven százalékuk azt mondta, hogy a projekt ebben a formában nagyon király, jöhetnek az új épületek a régi, lepusztultak helyén, ha közben nő is a zöldfelület.
Na most erre a tiltakozók nyilván azonnal előveszik a korábban - egyébként szintén az Ipsos által - készített kutatást, amiben a budapestiek 75 százaléka nem szeretne új építményeket a ligetbe. Hogy lehet mind a kettő állítás igaz?

A válasz végtelenül egyszerű. A Liget Budapestről szóló kutatásban a projekt részleteinek ismeretében válaszoltak az alanyok tudva, hogy az új kulturális intézmények kizárólag csak a meglévő, irgalmatlan rossz állapotban lévő Hungexpo, Pecsa épületek helyére, vagy a leburkolt parkolók helyére kerülnek, nem bántva a parkot. Így, az igazságot ismerve persze, hogy sokkal többen egyetértenek a projekttel, szemben a Levegő Munkacsoport által készítettett felmérésben, ahol csak általánosságban kérdeztek rá arra, hogy "beépítsék-e a ligetet?". Persze, hogy ne. De nem is volt erről sose szó. És nem is fogják.

Az új felmérésből kiderült még, hogy a projekt kisebb részelemeit - akadálymentesítés, sportpályák, futókör, közvilágítás, mosdók - nagyon szeretik az emberek, de a nagy többségük egyetért a 2000 parkolóhely száműzésével és a Kós Károly lezárásával is. A parkban lévő valamennyi intézmény felújítását is örömmel fogadták, különösen az Állatkert bővítését (amit kevesen tudnak, de szintén a projekt része) és a Közlekedési eredeti épületének a helyreállítását is imádják (ugye mennyire jófej dolog a budapestiek akaratával szembemenve a kéményhez láncolva magunkat ripacskodni?).

A felmérést egyébként még a Néprajzi Múzeum és a parkot rendező tájépítészeti koncepció terveinek nyilvánosságra hozatala előtt készítették, valószínűleg azok ismeretében a kutatás eredménye még a mostani eredményeknél is pozitívabb lett volna, hiszen azok kritikai fogadtatása mind a hazai, mind a nemzetközi berkekben nagyon jó volt.

Kérdés, hogy ezek alapján érdemes-e komolyan foglalkozni egy kicsi, de annál hangosabb csoporttal, ha a megfelelő információk birtokában a csendes többség szeretné a Városliget rendbetételét?

Címkék: Hír

Kábítószert találtak a Ligetvédők kirakása közben

2016.07.06.

Ma reggel a rendőrség elkezdte kiüríteni a Ligetvédők táborát. Ugye ez már régóta benne volt a levegőben, hiszen az ótvaros épületek elbontását már nagyon időszerű volt elkezdeni, hogy haladjon előre projekt. De mint kiderült más is volt a levegőben. Masszív fűszag. 

Történt ugyanis, hogy miután a rendőrök a legutolsó láncot is levágták a végsőkig kitartó ligetvédőkről, helyszíni szemlét tartottak. Ezalatt számos kábítószerfogyasztásra utaló jelet találtak, így riasztották a négylábú drogkeresőket. Nem is kellett sokat várni az eredményre. 

A police.hu közleménye szerint: 

„A szemle során a rendőrök kábítószergyanús anyagmaradványokat – marihuánát – és eszközöket találtak, amelyek lefoglalása megtörtént. A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított kábítószer-birtoklás gyanúja miatt.” 

A történtek tökéletesen egybevágnak a nemrég megjelent Komáromy „G-RASS” Gergely portréval is, amelyből kiderül, hogy a Ligetvédők mozgalom arcává vált aktivista az egyik legnagyobb élharcosa a marihuána legalizálásának. 

Ezek szerint a drága jó aktivisták most eljátsszák, hogy foggal körömmel védik a ligetet, közben már szó sincs a fák megóvásáról, hanem valójában a saját kis drogtanyájukért aggódnak? 

Azt hiszem most sürgősen tisztázniuk kell magukat, ellenkező esetben szégyelljék magukat, hogy a Budapestiek többségének véleményére hivatkozva a Városligetet bűntanyává akarják változtatni.

Bayer Zsolt: Béka-egér harc

Az ismert közíró-publicista, Bayer Zsolt sem hagyta szó nélkül a Városligetben kialakult helyzetet. Dolgozatát a mai Magyar Hírlapból szemlézzük:

Az egerek (mivel mérhetetlenül ráértek és tele is voltak zabálva) elhatározták, hogy megvédik a semmit.

Szereplők: Komáromyx-riddimcolonyx (rasztanyalka egérkapitány), Sebestyénix vállfragmentumix (hisztipics hazugegér), Bolgáryx gyugyikux (rádiós hazugegér), rendőrök, polgárok, melósok, fák. Történik: Budapesten, a Lizsében.


Az egerek (mivel mérhetetlenül ráértek és tele is voltak zabálva) elhatározták, hogy megvédik a semmit. Megvédik, amit nem kell védeni, amit nincs kitől és mitől védeni, megvédik a lepusztultságot, az ótvart, és megakadályozzák a világszínvonalú fejlesztést. Az egerek mindezt a fák megvédésének hazugságába csomagolták, miközben kevés fát fenyegetett veszély, ráadásul a kivágott fák helyett új fákat is akartak ültetni a nagyot álmodók, s miközben a főváros közepén lévő Lizsé nem őserdő, hanem egy mesterséges park, amelyben amúgy is rendszeresen vágni kell a fákat.

Az egerek harca amúgy sem a fákról szólt, hanem az unalomról és a hülyeségről. E két ösztönzőtől vezérelve néhány egér felmászott egy lepusztult, ótvaros épület tetejére, oldalára, és Horatius Coclesnek, valamint Mucius Scaevolának képzelték magukat.

Aztán a rendőrök kijöttek, és elvitték az unatkozó hülyéket a helyszínről. Ami felettébb helyes és üdvös cselekedet ilyen esetekben.

A legmagasabbra Komáromyx-riddimcolonyx (rasztanyalka egérkapitány) mászott, így őt vitték el utoljára. A pszichiátriára. Onnan kijőve Komáromyx-riddimcolonyx mélységesen mély kiválasztottságtudattal átitatottan, prófétai megszállottsággal beszélt átélt szenvedéseiről Bolgáryx gyugyikux (rádiós hazugegér) műsorában.

Komáromyx-riddimcolonyx elmondta, hogy amikor lejött a tetőről, a rendőrök az orvosok jelenlétében életveszélyesen megfenyegették, mondván, most aztán vége lesz őneki, mert a kórházban majd jól beinjekciózzák és akkor puff! És be is vitték, és ott szegénynek egy nővérke jelenlétében kellett meztelenre vetkőznie (irgalom atyja, ne hagyj el!), majd vizeletet és vért akartak venni tőle. Vizeletet adott szívesen, de a véradást vallási okokra hivatkozva megtagadta. (Tudomásunk szerint kizárólag Jehova tanúi tiltják a véradást, de a vérkapást is, a vérátömlesztést is, még akkor is, ha életmentésről van szó. El ne felejtsük ezt, ha Komáromyx-riddimcolonyx ne adj’ isten vérátömlesztésre vagy csak vérre szorulna valamikor, nehogy kapjon majd vért, mert itt állnánk utána a megsértett vallási jogaival!) Amúgy többen élnek a gyanúperrel, hogy Komáromyx-riddimcolonyx teljesen más okból nem akart vért adni. Ugyanis a rendőrségi jegyzőkönyv szerint „(…) a magát a Közlekedési Múzeum kéményének belső falához láncoló 32 éves K. Gergely budapesti lakos saját elmondása szerint kábítószer hatása alatt tiltakozott – tájékoztatott a rendőrség. Közölték: a férfit a mentők szállították be a kórházba, mert az állapota ezt indokolta. Szerdán a helyszínen a rendőrök eleve azt mondták, hogy az addiktológiára viszik, a később a sajtót megjáró „öngyilkoshajlamot” egyáltalán nem említettek.


Ja! Hogy Komáromyx-riddimcolonyx esetleg keményen be volt pipálva? Ez szintúgy sok mindent megmagyarázna, többek között azt is, amit Bolgáryx gyugyikux (rádiós hazugegér) műsorában még előadott. Előadta ugyanis azt is, hogy betették egy szobába egy gyógyszerfüggő srác mellé, aki gyógyszerért könyörgött, mert rosszul van, és zörejek vannak a fejében, de nem törődtek vele. „Akkor jógáztam vele, beszéltem vele, és fél óra múlva tünetmentes lett” – mesélte Komáromyx-riddimcolonyx, aki ettől kezdve hallhatóan Jézusnak képzelte magát. Majd még hozzátette: „Reggel a főorvos megköszönte, hogy segítettem a betegükön, és meghívott, segítsek ezután is. Mondtam, hogy szívesen, de csak ingyen, önkéntes alapon”.


Bolgáryx gyugyikux (rádiós hazugegér) a gyógyításról, nagy, közös jógázásról szóló történet közben elkezdett hüledezve, ciccegve szörnyülködni, hogy jaj, hát micsoda borzalom, hát hol tart az egészségügy, lám, egy kicsi empátiával micsoda csodákat lehet elérni, de az orvosok bezzeg érzéketlenek, még szerencse, hogy néha arra jár egy ilyen jó ember, és jógával (kézrátétellel, kávézaccal, jamaicai reggae zenével) gyógyít. (Ezeket majd egyszer tényleg be kell szállítani a pszichiátriára, azt hiszem…).

Eközben Sebestyénix vállfragmentumix (hisztipics hazugegér) azzal traktálta a nyilvánosságot, hogy a rendőrök, meg a biztonsági őrök, meg az Orbán eltörték a vállát, amiből letört egy „6-8 milliméteres fragmentum”. Ezután az egérsajtó egyéb fragmentumai sokáig könyörögtek, hogy Sebestyénix vállfragmentumix adja át nekik a látleletet, amelyből kiderül, mi is történt a vállfragmentummal. Ekkor Sebestyénix vállfragmentumix hosszú időre eltűnt a nyilvánosság elől. Majd előkerült a látlelet, amiből kiderült, hogy „(…) friss törés, csontsérülésre utaló jel nem látható”.


Na tessék! Most itt állunk friss fragmentum nélkül a háború kellős közepén! Mindenesetre annyi még történt, hogy az egerek halált megvető bátorsággal megrohamoztak egy bobcatet, és könyörtelenül megállították a szerkezet hatvan körüli, öreg melósát. Többen a bobcathez láncolták magukat, egy másik hisztipics meg belemondta a kamerába, a bobcat szédítő magasságában ülve, leláncolva, hogy „legfeljebb meghalok!”


Huh! Micsoda hátborzongató szavak… Szemünk előtt született meg a bobcatek Jeanne d’Arcja… Itt tartunk most. A könyörtelen csata biztosan folytatódni fog. Még egy pár napig. Aztán, miképpen a régi viccben vagyon, jön a csősz, és mindenkit elzavar a francba. És akkor majd a hisztipicsek és rasztanyalkák, meg Sebestyénix vállfragmentumix és Komáromyx-riddimcolonyx, no és Bolgáryx gyugyikux kénytelenek lesznek odébbállni, vihetik máshová az elmebajaikat, odaláncolhatják magukat kukákhoz, budikhoz, kóbor kutyákhoz, egymáshoz – szóval a helyére kerül majd minden. Addig is: ügyeljünk a fragmentumokra!

Forrás: magyarhirlap.hu 

Címkék: Hír

Gyurcsány embere a hazudós ligetvédő

2016.07.01.

Napokban volt hír, hogy a rongálás közben előállított ligetvédőnek intézkedés közben eltörték a vállát. Később orvosi vizsgálatok igazolták, hogy kutya baja, nyilván a hisztéria keltés és a dramatizálás miatt hazudott, de hamarabb utolértek, mint a sánta rókát. Pedig a mai valasz.hu cikkből kiderült, hogy a legjobbaktól tanulta a műfajt. 

A szóban forgó hölgy Sebestyén Eszter, aki nem más mint az MSZP-frakció sajtóosztályának egykori vezetője, és a megboldogult Gyurcsány-kabinet volt stratégiai tervezője. Azt hiszem innen már nem is kéne folytatni az írást, de azért megteszem, mert különösen amatőr volt a hölgy. 

A sajtó természetesen felkapta a drámát, rendőrség pedig közleményben reagált a hisztijére: a vizsgálatok során csontsérülést, illetve törést  nem diagnosztizáltak. A 444 megkereste Eszterünket, aki letette a nagyesküt, hogy papírokkal tudja alátámasztani a sérüléseit. De hozzátette még, hogy nem is biztos, hogy a rendőrök hibája, mert van egy gyerekkori vállsérülése és lehet, hogy az rakoncátlankodik. 

Kisvártatva el is küldte az ambuláns papírjait, amiben feketén-fehéren az áll: „Az elvégzett rtg-felvételen a glenoid felrő-elülső [sic!] pereme mellett apró, kb 6-8 mm-es lekerekített csontfragmentum látható, feltehetően korábbi sérülés maradványaként. Egyéb friss törés, csontsérülésre utaló jel nem látható” 

Tehát nem bontotta ki az igazság minden részletét, vagyis kőkeményen hazudott. Ennyit a politikán felül álló ligetvédőkről, akik mint a mellékelt ábra is mutatja ha kell hazudnak, szétrongálják az építési területet, megakadályozzák Magyarország egyik legnépszerűbb múzeumának a megújítását, börtönnel fenyegetik meg a munkásokat és lámpavasra húznák a miniszterelnököt. 

De most már legalább tudjuk honnan fúj a szél. 

Orbánt lámpavasra akasztanák a Ligetvédők

Hazugságok hálójában 

Vasárnapról hétfőre virradóan a Közlekedési Múzeumot lebontó, majd felújító cég elkezdte körbekordonozni az épületet. Azonban tanulva a Hungexpo épületeknél tapasztalt hippi rohamokból, előrelátóan megbíztak egy örző-védő céget is, hogy ne tudják megakadályozni ligetvédő barátaink a bontási terület elkerítését. Ebből lett a nagy hiszti. 

Hogy miért volt erre szükség? Azért, mert ha egy mozdony kölcsönhatásba kerül az emberi testtel – legyen az ligetvédő, vagy csak egy arra bicikliző -, bizony az egyik meg fog sérülni. Biztosan lehetséges, de eddig még nem dokumentáltak olyan esetet, hogy ne a vonat nyerne. Szóval itt irgalmatlan gépeket fognak kiemelni az épület gyomrából, amihez még a tetőszerkezetet is ki kell nyitni, tehát a legutolsó dolog, ami hiányzik ilyenkor, hogy egy raszta hajú emberke ott parádézzon, aztán kivasalják. Nyilván ezt csak az nem érti, aki nem akarja megérteni, de még ha a ligetvédőkről is van szó, első a biztonság. 

Óriási szenzációnak élte meg mind a sajtó, mind a tiltakozó had, hogy kigyúrt kopaszokkal védték a kordonépítést. Hát, sajnos sem kerekesszatyorral közlekedő nagymamákkal, sem szilikonmellű topmodellekkel nem lehet hasonló tevékenységet végezni hatékonyan (bár ez utóbbi lehet aktivistát csinálna belőlem is). Persze ment a választási irodázás, de attól még, hogy valaki erős és kihullott a haja, még nem biztos, hogy Nyakó István nemezise. 

A kordon mindenesetre a biztonságiak segítségével felépült, amit 20-30 ligetvédő megpróbált áttörni, de nem jártak sikerrel, viszont egy kis garázdaságot sikerült megvalósítaniuk. A kudarc eléggé frusztrálttá tette őket, így egyre elkeseredettebb módszerekhez folyamodtak, mondhatni kimutatták a foguk fehérjét. Teherautók elé feküdtek, kirángatták a dolgozni igyekvő bobcat munkagép sofőrjét és elvették a slusszkulcsát, mindeközben ordibáltak vele, börtönnel fenyegették meg és 

emellett Orbán lámpavasra akasztását is sürgették. 

Egy másik tagjuk a Facebookról kikerült kép tanúsága szerint pedig azon kesergett, hogy milyen kár, hogy már nem hord magánál rugós kést, mert jól megszúrkálta volna a kopaszokat. Ugye milyen szimpatikus? De ha kell, egy kis hazugágért se mennek a szomszédba. Szintén tegnapi hír, hogy eltörték a rendőrök egy ligetvédő vállát, amikor lekapcsolták és előállították a Városliget Zrt. épületénél graffitizés közben. Persze mindenki hősi halottként tekintett a firkálóra, de később kiderült, hogy makk egészséges a hölgy, amit maga is bevallott. Csak ugye azt ilyenkor már mindenki elfelejti, hogy mégis csak rongált és nem mellesleg gusztustalanul hazudott, lejáratva az egyébként szabályosan intézkedő rendőröket. Szintén csúsztatás volt, hogy a már említett bobcattel átmentek egy tiltakozó lábán, akiről később ugyancsak kiderült, hogy kutya baja, csak akkora lendülettel rázta az öklét, hogy elesett. 

Tényleg ördögtől való?

Hát így állunk, és nem győzzük hangsúlyozni, hogy mindezt Budapest egyik legnépszerűbb múzeumának felújítása ellen teszik. De hogy kik is ezek a sötét, zöld figurák valójában? Hamarosan induló vicces portrésorozatunk lerántja róluk a leplet.

Címkék: Hír

Fű, krumpli, gyerekprogram a romoknál

2016.06.18.

Lassan három hónapja már, hogy meg kellett barátkoznunk az úgynevezett ligetvédők emberhalmaz fogalmával, akik mit sem vesztettek a lendületükből, természetvédés ürügyén tovább pofozgatják a kis einstandolt koszfészküket, és egyfajta munkásőrségként a felügyeletük alá akarják vonni a teljes Városligetet. Helyzetjelentés a zárt osztályról. 

Sűrű hét áll mögöttük, hiszen a Hungexpo területnél sikerült elfoglalniuk egy újabb épületet. „Dzsi-Rassz” fedőnevű emberük (értitek, Grass, érted, FŰŰ!!! :) :) :) !!!44), a Riddim Colony hazánkban világhíres együttesének énekese, akinek már az oviban is cannabis volt jele, egyfajta szóvivőként tájékoztatta a 444 tudatmódosításban szintén jártas riporterét: bizony szó sincs betörésről, mert az ajtó nyitva volt. Persze. És erre három hónap után jöttek rá. Vagy ennyi idő alatt józanodtak ki annyira, hogy észrevegyék az épületet? Mindegy is, mi sem természetesebb, újfent birtokba vették azt, ami nem az övék. 

Érdekes lenne végig vinni egy gondolat-kísérletet, hogy mi történne, ha holnap leállítanák a projektet. Összepakolnának és hazamennének? Áhh. Most már ez a haza, ezért ilyen túlérzékenyek mindenre, gyakorlatilag honvédő háborúvá vált a kis lelkecskéjüknek. Találnának egy újabb ellenségképet, ugyanúgy főznék minden nap a kumpit, demokráciásdit játszanának a különböző ülésezéseikkel egészen addig, amíg a Zrt. üríti a toitoiokat. Ezzel nem is lenne semmi baj, csak ne itt csinálják, keressenek Kőbányán vagy Rákosrendezőn egy elhagyott épületet és sziesztázzanak ott egész nap. Ragyogóan fő a kumpi ott is, de közben nem ejtik túszul szerencsétlen ligetet. 

De nyilván nem ez lesz, sőt, az egyre fogyó emberállományukat igyekeznek feltölteni más bandériumokkal. Tegnap óriási nemzetgyűlést tartottak a Királydombon, ahol majdnem 100-an üzenték meg egyszerre Baánnak, Orbánnak, Tarlósnak, hogy szájon lesznek vágva, ha nem vigyáznak. Jöttek a Római Parti Mobilgátellenes Janicsároktól kezdve az Orczy Kert Tulipános Lovagjain át a Rudabányai Korcsolyaélezők Szövetségének képviselőiig mindenkik. Az unalomba fulladó diskurzusuk után gyorsan megállapodtak, hogy most akkor megállapodtak, és ennek örömére tegnaptól rendeznek egy háromnapos fesztivált a Hungexponál. Mi sem jobb ötlet egy bontási területen, félig kivágott fák alatt, megroggyant épületek között tömegrendezvényt tartani, gyerekprogramokkal. Nem kívánok ilyet, de egészen filmszerű lenne ha egy kicsavart fa ráhullana ott valakire, nyilván más lenne a hibás. De legalább most már még hülyébben hangzik, ha a Zrt-t kritizálják a sok rendezvény maitt. 

Ettől kell megvédeni a ligetet

Szerencsére olyan jól elvoltak egymással a drága ligetvédők, hogy észre sem vették, eközben szépen, csendben teljesen kicserélték a Vajdahunyad Vára előtt a gyepet. Olyan gyönyörű zöld lett, hogy non-stop őrizni kell, mert a Riddim Colony tuti megpróbálná elszívni. Vajon ebbe is bele tudnak kötni?

Címkék: Hír

Ezeket a cikkeket olvastad már?