Blogolj!

Finta Demján hátán nyomul

Tréfás elképzelés látott napvilágot a mai sajtóban (Népszabadság, Népszava), amely arról szól, hogy az eddigi városligeti helyszín helyett a Podmaniczky utcában kellene felépíteni a múzeumi negyedet.

Trallala.

Demján Arcadom Sándor készíttetett egy tervet, amelyben az szerepel, hogy olcsóbban, jobban és legfőképpen részben az ő földjén épüljenek fel a kulturális intézmények. Gondolom, a történet úgy néz ki, hogy a terület egy részét ő adja, a többit meg fizesse az állam és a főváros. Üzletembertől logikus. Üzletemberi képességeiről az Arcadom által becsapott alvállalkozók hosszasan tudnának értekezni…

De szerintem nem erről van szó.

Hanem Finta Józsefről, Demján házi építészéről.

Finta mester – információink szerint – nem indult (de semmiképpen nem nyert) a Városliget Zrt. pályázatain (talán attól félve, hogy az anonimitás esetleg kudarcot hoz a „sztárnak”), ám örömmel csüngne az állami emlőkön egy-egy zsírosabbnak tűnő megrendelés erejéig. Így aztán addig győzködte Demján Arcadom Nagykereszt Takarékszövetkezet Sándort, hogy korábbi gyümölcsöző együttműködésükre (WestEnd) gondolva próbálkozzanak csak be. A lakáj sajtó meg kapva kapott az alkalmon, és Lázár miniszter szájába sejtetnek olyan mondatokat, amiket az még véletlenül sem mondott ki.

Holnap kormányülés.

Hátha bejön.

Hát – nem.

Mert épelméjű ember nem gondolhatja, hogy az amúgy is agyonzsúfolt Podmaniczky utca elbírna 4 múzeumépületet. Egyet sem. De ez Fintát nem érdekli. Csak a lé.

Vagy Demjántól, vagy az államtól.

Ez is egyfajta embertípus.

Ezeket a cikkeket olvastad már?