Blogolj!

Népszavazás a Ligetről!

2016.02.29.

Minden tiszteletünk az Ipsos Zrt. véleménykutató szervezeté, de szeretnénk egy picit könnyíteni a dolgukat, hogyan lehetne még átfogóbban kikérni a nagyérdemű véleményét a Liget Budapest Projekttel kapcsolatban. Íme:

Egyetért-e Ön azzal, hogy hajléktalanok körében is igen népszerű Petőfi Csarnok és Hungexpo rozsdás, szétgraffitizett épületeinek helyére világszínvonalú, kulturális épületek kerüljenek, és ezek mellett a park teljes zöldfelülete megújuljon, bővüljön?

fotó: MTI

Egyetért-e Ön azzal, hogy a Városligetet átszelő, 2x2 sávos aszfaltcsíkot parkosítsák, és a sétálóknak, biciklizőnek ne másodpercenként kelljen maguk mögé nézniük, hogy elüti-e őket a trolibusz?

Egyetért-e Ön azzal, hogy ha a Városligetben sétálás közben egészségügyi szünetet kell beiktatnia, azt a ne a bokrok között kelljen megtennie, hanem az európai normáknak megfelelő nyilvános mosdókban legyen rá lehetősége?

Egyetért-e Ön azzal, hogy a Városligetben (zöld terület helyén!) jelenleg működő, Budapest egyik legnagyobb, közel 2000 autót befogadni képes parkolója a föld alá kerüljön és többé ne a liget képét rondítsa?

Fotó: index.hu

Egyetért-e Ön azzal, hogy az előző kérdésben említett világszínvonalú parkoló helyét visszaparkosítsák, és mellette Budapest és Magyarország egyik legjobb gyermekszínháza, gyermek kulturális központja jöjjön létre?

Egyetért-e Ön azzal, hogy azok, akik hagyták, hogy az elmúlt 25 évben a Városliget állapota drasztikusan leromoljon, most pusztán sértettségből megtorpedózzák a park helyreállítását?

Egyetért-e Ön azzal, hogy a Városliget az M3-as autópálya bevezető szakasza maradjon?

Egyetért-e Ön azzal, hogy kivilágított futókör, sportpályák, játszóterek kerüljenek a Városligetbe?

Egyetért-e Ön azzal, hogy a kerekes székesek, mozgássérültek számára látványos trükkök bemutatására alkalmas magas padkák, járdaszigetek helyére akadálymentes burkolatot helyezzenek el a Liget Budapest Projekt keretében?

Ezeket a cikkeket olvastad már?