Blogolj!

Látványos videó az új Városligetről

Izgalmas hét áll mögöttünk, nem győztük kapkodni a fejünket a Városliget jövőjével kapcsolatos hírek után. Kedden kiderült, hogy a teljes nemzetközi építészvilág sztárjait lekörözve a magyar Napur konzorciumának terve alapján kap új otthont a Néprajzi Múzeum, csütörtökön pedig megtudtuk, hogy Nebbien Henrik szellemiségében a Garten Studió elképzelései alapján kap új köntös a park.

Ezzel gyakorlatilag minden lényeges kérdés eldőlt, a Liget Budapest Projekt összeállt, teljes pompájában ragyog.

Hogy ízelítőt kapjunk abból, milyen egységet fognak együtt alkotni az eddig csak önmagukban bemutatott projektelemek, a Városliget Zrt. az alábbi látványos animációt állította össze. Impresszív!

Liget marad a liget – Nebbien visszatér

Ma felkiáltójellé egyenesedett a Városliget jövőjével kapcsolatos legnagyobb és legfontosabb kérdőjel: eredményt hirdettek a park megújítását céljául kitűző tájépítészeti pályázaton, amelyet a kétharmadában tájépítészekből álló zsűri egyhangú döntése alapján a Garten Studió munkája nyert. 

Mielőtt részletekbe belemennénk, a habos szájú emberkék pulzusát csökkentendő érdemes deklarálni: a terv a korábban vállalt 65 százaléknál is jobban növeli a zöldfelületek arányát, amely így várhatóan 67-68 százalék környékén fog beállni. Ez magában foglalja a közel 1000 fa ültetését, és a meglévő, de beteg növények kezelését.

A pályázat – nagyon helyesen – a Városliget atyjának, Nebbien Henriknek a tervéhez nyúlt vissza: ahol lehetséges, igyekszik az eredeti, közel 200 éves elképzeléseknek megfelelően helyreállítani a parkot, ahol pedig az nem megvalósítható, a legkorszerűbb kortárs  tájépítészeti megoldásokat választotta.

A felülnézeti ábrán jól láthatóan visszaköszönnek a jellegzetes, organikus, nyújtott ellipszisekre emlékeztető parkegységek.

Újra lesz Páva sziget, bővül a csónakázó tó, de egy új dísz tó is beékelődik a Galéria és Nagyrét közé. 

A park déli sarkán megújult sportpályák, Budapest legnagyobb játszótere és egy 2 kilométeres futókör is törleszti a főváros adósságát az egészséges életmódot űzők felé. 

A Dózsa György úttal párhuzamosan pedig már az egykori  56-osok terén egy gyönyörű, vizes, növényes szigetekkel szétszabdalt promenád írja alá a macskakövek végrendeletét.

A terv a lehető legszigorúbban száműzi a Városligetből a gépesített forgalmat, megszűnik az Olof Palme sétány és visszakapják a gyalogosok a Kós Károly sétányt is. A ligetet átszelő kisebb, de indokolatlan betonutacsáknak és a kerekesszékeseket életét megkeserítő szintkülönbségeknek szintén búcsút inthetünk. 

Óriási rózsa- és botanikus kert várja majd a széplelkűeket, a kutyák örömét pedig futtatók fogják szolgálni.

A Liget Budapest Projekt festményére a zseniális új néprajzi múzeum helyezte el az utolsó ecsetvonásokat, a tájépítészeti pályázat pedig egy gyönyörű, patinás keretbe foglalta azt, így teljes a kép. 

Ennek ismeretében elmondható, hogy mindenki örömét fogja szolgálni az új Városliget: a gyerekeknek, a felnőtteknek, az időseknek, a családoknak, a szerelmes pároknak, a kerekes székeseknek, a kutyásoknak, a sportolni vágyóknak, biciklizőknek, a piknikezőknek. 

De mind közül a legfontosabb, hogy végre van gazdája a Városligetnek. A nyertes pályázat megvalósításával ismét egy olyan fenntartható pályára állhat a park, hogy száz év múlva unokáinknak ne kelljen újra ezeket a harcokat megvívnia.

Magyar iroda verte a nemzetközi sztárokat – így fog kinézni az új Néprajzi

Fehér füst szállt fel a kúria épületéből, a magyar Napur Kft. vezette konzorcium nyerte az új Néprajzi Múzeum tervezésére kiírt anonim, meghívásos nemzetközi tervpályázatot, így az általuk megálmodott épület várja majd az évtized végén a látogatókat az 56-osok terén. 

Óriási hír ez, hiszen a nemzetközi építész társadalom elitje versenyzett egymással a Bjarke Inkels Group-tól (BIG) a Pritzker-díjas Zaha Hadid-ig. A fanyalgók bundát sem kiállthatnak, nem lejtett a pálya, mert a lebonyolítás az elejétől a végéig névtelen volt, és a bíráló bizottságban is vegyesen kaptak magyar és külföldi szaktekintélyek helyet. 

Kijelenthetjük tehát, hogy a magyar építész szakma felnőtt a világelithez és igen, képesek vagyunk ikonikus és nem csak esztétikai, hanem múzeumtechnológiai és fenntartási szempontok alapján is világraszólót alkotni. A Liget Budapest Projekt nélkül ezt sem tudtuk volna meg egyhamar. 

De elég az ömlengésből, lássuk a tervet. 

A felszín felett egy nagyon lágyan ívelt, nyújtott félkör emelkedik ki, amelynek a két szélén éri el az épület a legnagyobb magasságát. Ezekre a lejtőkre apró parkokat álmodtak meg a tervezők, ezek egyfajta függőkertként csábítják be az arra járókat. Az már a képek alapján is látszik, hogy ez egy egészen különleges közösségi tere lesz majd a ligetnek, ahová szívesen kiülsz a haverokkal egy bambira. És ami a legjobb, hogy nem kell hozzá jegyet váltani, bárki felmehet. 

Az első szó, ami eszembe jut: aztaku%va. Megvan a wow érzet, ami egyből felébreszti az ember kíváncsiságát, közel akarok menni hozzá, be akarok menni, meg akarom mutatni a többieknek is. 

Középen az épület lefele tartó íve eléri a talaj szintjét, így teljesen átláthatóvá válik és ráirányítja a figyelmet a vaskefére, mondhatjuk, hogy újra értelmezi azt. 

A múzeumi funkciókat ellátó helyiségek mind a térszint alatt kaptak helyet, így tud a múzeum szelíden, nem zavaróan belesimulni parkba. További jó hír, hogy a zsűri bírálata szerint a terv mind fenntarthatósági, mind múzeológia funkciók szempontjából is a legjobb lett. 

Nehéz kivetnivalót találni a nyertes pályázatban, maximum annyit, hogy egyetlen fát sem kell kivágni a megépítéséhez. Erre jobban odafigyelhettek volna. 

A Liget Budapest Projekt kirakósa így szépen-lassan összeáll, már csak a tájépítészeti pályázat hiányzik, hogy a teljes képet lássuk.

A további helyezettek megtalálhatóak a projekt honlapján.

A pandákat is kiirtják a Városligetből

2016.05.12.

Ma reggel a ligetvédők egy maroknyi csoportja kiegészülve a híres zuglói öklözővel, Várnai Lászlóval úgy gondolták, hogy nincsenek eléggé jó erőben, és edzés gyanánt áthozták a „beteszda” kórháznál visszavágott faágakat a Városliget Zrt. irodájához, hogy sokkolják a köz véleményét. 

A testépítés és az izmok ellazítása után gyors sajtótájékoztatót is tartottak, ahol elmondták: feljelentést tesznek állatkínzásért, és egyébként is fővárosszerte vadászik mindenki a fákra, meg „Kína városa után(sic!!!) Budapest a második legszennyezettebb város”. Az különösen kedves rész volt, hogy a ligetvédők részéről Csák Gergely, a szegény ember Szigetvári Viktora a Városliget Zrt.–t teszi felelőssé a fa balesetveszélyessé válásáért. 

Mi van? Azért ahhoz elég sokszor és rendszeresen kell tudatot módosítani, hogy azt gondolják Baánék már az időjárást is tudják befolyásolni. 

Hogy nyomatékot is adjanak a mondanivalójuknak egy pandajelmezbe öltözött félkegyelműt ültettek a rönkökre, amivel nem igazán értem, hogy mit akartak üzenni, de tökéletesen illeszkedik a ligetvédők táborában megidézett sáskatestű katicalódarázshoz. Ez a fajta exhibicionizmus egyébként orvosi kérdéseket is felvet. 

Erre a látványra nincsen magyarázat - vajon a fáktól lakott ilyen jól?

Az egész történettel csak annyi a bibi, hogy a szóban forgó fakivágáshoz se a Liget Budapest Projektnek, se a Városliget Zrt.–nek semmi köze nem volt (ahogy arról a sajtó is beszámolt). 

Azok ugyanis a hétfői erős szélben rongálódtak meg úgy, hogy súlyos ágak fityegtek a levegőben. Ilyenkor nem nagyon lehet mérlegelni: az emberek testi épsége az első, le kell vágni mielőtt valakit agyonüt. Ezt Várnai nagyon jól tudja, és azzal is tisztában kell lennie, hogy ezt a Főkert csinálja saját hatáskörben, mert ez a dolga. Ha meg mégsem tudja, akkor felmerül a kérdés, hogy ilyen tudáshiánnyal hogyan tudja Zugló polgárait képviselni a testületben? 

A fent látható Panda egy közeli rokona a ligetvédők táborában

Az, hogy szegény madárfiókák is áldozatul estek valóban nagyon sajnálatos és elfogadhatatlan, de ez szakmai kérdés, amit a Főkert Zrt.–nek kell a saját háza táján belül rendbe tennie. 

A jó zöld barátaink egyébként csak azt felejtik el, hogy tevékenységük során folyamatosan más fa%ával verik a csalánt. Tök jó, hogy ők ott eltáborozgatnak, király a buli, meg most már jóformán csak az ő engedélyükkel lehet belépni a ligetbe, de valakinek akkor is vállalnia kell a felelősséget a parkban történő dolgokért. Akkor is, ha velük van valami a táborban, és akkor is ha agyonüt valakit egy faág. 

Így hazudik a 444 a Liget Projektről

A 444 egy közel fél órás riporttal teljes mellszélességgel beállt a Ligetvédők mögé. Nem is lenne ezzel semmi baj, ha egy korrekt, tényszerű, mindkét felet megszólaltató anyag konklúziójaként foglalnának állást, de esetükben már rögtön az elején ítéletet hirdetnek, amit 26 percen keresztül különböző csúsztatásokkal próbálnak izzadtságszagúan alátámasztani. Korrigálunk. 

A videó megtekintéséhez kipihent állapotban kell nekikezdeni, mert a nyilatkozó sztárkertész, Megyeri Szabolcs mondatait kétszer kell meghallgatni, hogy egyszer megértsük.

De nem baj, vágjunk bele. Erős az indítás, azt mondja, hogy projektnek köszönhetően a ligetet szétszabdalják majd az utak, és valósággá válik a schnelleri jóslat: csak házak közötti parkrészletekké silányul a nagy egység. Valószínűleg a jóember még nem járhatott a ligetben, hiszen most pontosan ez a helyzet. Keresztbe 2x2 sávos troliút szeli ketté, hosszában a Kós Károly, alul az 56-osok tere, és ezek között is számos betonút darabolja a parkot. A Liget Budapest Projekt pontosan ezt fogja felszámolni, és visszaállítani az egységet, ezek kárára nő majd a zöldterület, de érdekes módon ezt elfelejtik megemlíteni. 

Megyeri Szabolcs sztárkertész és Papcsák Ferenc - mindenhova dörgölőzünk?

Ezután a sztárkertész úr előadja, hogy ma Magyarországon nincs olyan „zöldügyi” szakember, aki jó szívvel beállna a projekt mögé. Segítsünk rajta. Nem tudom, hogy Mőcsényi Mihály neve mond-e neki valamit, de ilyen elhanyagolható Kossuth-, meg Széchenyi-díjak mellett a magyar tájépítészeti oktatást is ő alapozta meg. De, hogy mást ne mondjuk a ligetet megújító és történelmi rehabilitációját célul kitűző tájépítészeti pályázatot támogatja a Magyar Építész Kamara Táj- és Kertépítészeti Tagozata és a Magyar Tájépítészek Szövetsége, akik természetesen a döntést hozó zsűriben is helyet foglalnak. Na, ők is senkik. 

Ezután betérnek a Hungexpo épületeknél táborozó ligetvédőkhöz. Jól látható, a szerencsétlen, társadalom perifériájára szorult emberek végre valamilyen közösségi élményhez jutnak, így érthető, ha nem akarnak innen mozdulni. Szomorú látvány őket nézni, inkább vet fel ez szociális-ellátórendszerbeli kérdéseket, sem mint zöldügyi aggályokat. De, ha már ott volt a 444, megkérdezték őket, hogy szakmailag milyen kivetni valót látnak a projektben. „Hát, a Baán László.” „Kölcsönadta a képeket a Habonynak, meg az az esküvő, jaaaj.” „Ő politikus, nem szakember”. Meggyőző érvek? Aki ilyet mond, az nyilván az elmúlt tíz évben nem járt múzeumban, kár is lenne itt holmi Munkácsykkal, Hundertwasserekkel és Picassokkal dobálózni. 

Mielőtt elbóbiskolnánk, a jó kertész barátunk fülbemászó hangja ránt vissza minket az álomvilágból. Tényfeltárás következik. Kimentek a Hungária körútra, ahol egy szerencsétlen fát mutatnak be, ami a hatalmas környezeti terhelés miatt nem tudott rendesen megnőni, és szerinte a ligetbe ültetendő fákra is ez vár. A jó hírünk az, hogy egyrészt a Hungária körút mellett lévő viszonyok szerencsére nem állnak fenn a Városliget közepén, másrészt az átmenő és parkoló kocsiforgalom megszűnésével drasztikusan csökken a fákra nehezedő szennyezési nyomás. 

Ezt még a 444 is lebontaná

Újabb állásfoglalás következik: megy a hazugsággyár, élen a projekt honlapján látható „füllentő” felirattal: megújul a park, nő a zöldfelület. Hogy mi ebben a hazugság? Természetesen nem támasztják alá, csak sejtetik: ha a Zrt. mondja, az már igaz nem lehet. Ismét segítünk. A ligetben elhelyezendő épületek, a Zene háza és a Galéria valóban valamivel nagyobbak lesznek, mint a Hungexpo és a PeCsa. De. Köszönhetően annak, hogy az előbbi épületnél közel 7000 négyzetméter eddig elzárt; az 56-osok terén több tízezer négyzetméter, és a parkot átszelő felesleges betonutak felszámolásával szintén ezres nagyságrendben tudnak visszaadni területeket a parkhasználóknak és a természetnek. Persze, ez még csak ígéret, és nyilván azért füllentés, mert nem rímel a riportkészítő előzetes szándékaival. 

Ezután belebonyolódnak a zöldterület és a zöldfelület bonyolult kérdéskörébe. Vélelmük szerint ők tetten érték a Városliget Zrt. kommunikációját, mert az szerintük következetesen csak a zöldfelület növekedését propagálja (mert az szerintük egyet jelent a mélygarázst borító gyepszőnyeggel), de a kívánatos irány a zöldterület növekedés lenne. Egyrészt ajánlom figyelmükbe az alább olvasható definíciókat a Magyar Tájépítészek Szövetségének honlapjáról, hátha okosabbak lesznek, másrészt – tudom, hazudnak – a projekt gazdái többször elmondták, hogy nem mennek bele a zöldterület kontra zöldfelület vitába, hanem a biológiai aktivitás szigorú előírása alapján fogják a parkosítást véghezvinni. Ezek egzakt, mérhető és számon kérhető számok, amelyekbe természetesen nem fér bele az alibi zöldtető (egyébként melyik terveken látnak zöldtetőt, kezit csókolom?). De, hogy még konkrétabbak legyünk több mint 800 fát ültetnek a projekt során, mondanom sem kell, hogy ez nem hangzik el a videóban. (igaz, ez csak 20-al több, mint amennyit a kertész úr szeretne látni a felvételen) 

Zöldfelület: minden olyan terület, amelyet növényzet borít. Gyep és cserjeszinten a borítottság akkor teljes, ha az egyedek kitöltik a közöttük lévő, rendelkezésre álló életteret. Fák törzsének közvetlen közelében –ahol a gyep és cserjeszint életfeltételei nem adottak- a zöldfelület méretét az el nem burkolt gyökérzóna adja. Lombos fák esetében a zöldfelület méretét a szabadon hagyott, burkolattal nem fedett gyökérzóna területe adja. 

Zöldterület: A település beépítésre nem szánt területeinek részben vagy egészben állandóan növényzettel fedett, más területfelhasználási egységhez nem tartozó közterületei, kivételesen közhasználat céljára átadott területei. (közparkok, közkertek). 

Itt még a városligeti kacsák elfogyasztásától felpuffadt ligetvédő fiú, a mögötte meghúzódó évszázados tájépítészeti tapasztalatra támaszkodva kifejti, hogy az mennyire gáz már, hogy a városligeti tavat is beleszámolják a zöldfelületbe. Hát barátom, ha ezt tényleg el kell magyarázni, akkor nagy a baj. Elég legyen annyi, hogy növények is vannak benne. Meg halak. Ehetőek. 

A következő tíz percben a ligetvédők mindennapjait láthatjuk, ami akár a Trainspotting következő része is lehetne. Szinte mi is érezzük, ahogy a THC szétáramlik az ereinkben, és így már azon sem lepődünk meg, hogy az egykori Kertem művészbejárójából kiröppen egy medvenagyságú katicabogár, aminek egy  lódarázs volt az apukája. Igazi audiovizuális élmény, ami töményen összefoglalja, hogy miért volt óriási hiba bezárni az OPNI-t. 

Csak egy szokásos délután a ligetvédők táborában

Végezetül a zuglói testületi ülésről kapunk hangulatképeket, ahol megemlékeznek Karácsony polgármester látványos politikai vereségéről. Erre nem is fecsérelnénk a szót, inkább érdemes elolvasni a korábbi tudósításainkban (Zugló a Liget Projekt mellettZugló még mindig támogatCsaládi Karácsony a ligetben, Leszól a pártközpont a zuglói szociknak). 

Összességében tehát elmondható, hogy a videó inkább felfogható egy kortes beszédnek a ligetvédők mellett, sem mint egy, a tényeken alapuló, mindkét fél véleményét magába foglaló, hiteles tájékoztatásnak. És, hogy frappánsan válaszoljunk arra kérdésre, miért szükséges ennyi pénzt költeni a projekt kommunikációjára? Hogy még véletlenül se a 444-ből tájékozódjanak az emberek.

Egyre szemtelenebbek a ligetvédők

2016.05.05.

Lelkes olvasónk küldte az alábbi képeket, amelyeken az látszik, hogy a Ligetvédők már nem csak a Hungexpo területeken belül táboroznak, hanem az azon kívüli részeket is elkezdték okkupálni. Biológusi nyelven szólva osztódással szaporodnak. Lázár közben ismét kiállt a Liget Budapest Projekt mellett. 

A képek mellé érkezett kommentárból az is kiderült, hogy a Főkert illetékesei jelezték Maugliéknak, hogy nagyon szépek a sátraik, de akadályozzák a fűnyírást, mire a hős védekezők verbálisan elhajtották az egyébként közfeladatot ellátó munkásokat. Saját megítélésük alapján a ligetvédők jogai természetesen korlátlanok és sérthetetlenek, de ha bárki intézkedni mer velük szemben, az elmehet a fenébe. 

Kérdés: Hol van a határ? Meddig ejthetnek túszul egy fejlesztést az önkényes területfoglalók?  Ha nem tetszik a felső szomszédom lakásfelújítása bontsak sátrat a lakásában? Agyrém. 

Más. A mai kormányinfon Lázár János ismét kiállít a Liget Projekt mellett. Mint mondta, fontos és építő jellegű vita zajlik annak érdekében, hogy megújuljon a park, és a miniszterelnök kérésének megfelelően a zöldterületek rendbehozatala megvalósuljon.

Lázár szerint a Városliget Budapest egyik legelhanyagoltabb területe, de a kormány határozott szándéka, hogy ezen végérvényesen változtasson. Jól példázza ezt az a tény is, hogy emberemlékezetek óta nem fordítottak ennyi költségvetési forrást a liget rendbehozatalára. 

Pályázati felhívás: Fogadj örökbe...

2016.05.04.

Ihletet kapva a Ligetvédők elképesztő kitartásából és a Városliget korszerű, épített örökségéhez és infrastruktúrájához való csillapíthatatlan ragaszkodásából, úgy gondoltuk, hogy egy pályázattal kedveskedünk a számukra: Fogadj örökbe egy négyzetméter betont!

A kiíráson természetesen bárki elindulhat, de előnyt jelent, ha a pályázó kettőnél többször pogózott a PeCsában, vagy láncolta már oda valamihez magát, vagy mást. Az örökbefogadás egy jelképes 5.000 forintos összeg befizetésével kezdődik. Hogy mit kínálunk cserébe? Kapaszkodj! 

  • A büszke szülőről közös fotót készítünk a betoncsemetéjével
  • Bekeretezett tanúsítvány, amellyel el lehet kápráztatni a szomszédokat, rokonokat, más civil szervezeteket
  • Havonta egyszer meglocsoljuk a betongyermeket
  • Kátyú keletkezése esetén gyors reagálású biciklis kommandó érkezik a helyszínre 

Várnai, a büszke betonatya (macskakő is ér!)

Természetesen lehetőség van egyszerre több négyzetméter örökbefogadására is, így a tanúsítványba a malterfokozatú nagycsaládos státusz  kerül bejegyzésre.

Családi Karácsony a ligetben

2016.05.02.

Forr a levegő szegény Karácsony polgármester körül. Nem elég, hogy kiderült eddig regnálása alatt félezer fát mészároltak le Zuglóban, most a helyi szocialista frakció hátrált ki mögüle, felismerve a Liget Budapest Projekt hasznát a kerületnek. A széphangú Tóbiás azonban a segítségére sietett és meginvitálta az MSZP zászlóshajó majálisára a ligetbe. 

De Karácsony durcásságát nem tudta csillapítani a lovagias gesztus és faképnél hagyta a szocikat. A HírTV meg is kérdezte a friss diplomás oktatási szakértő, budapesti főszoci Kunhalmi Ágnest a rendezvényen, hogy mi történik most Zuglóban, és hol van a polgármester? 

 A testület arról döntött, hogy a polgármester elmegy tárgyalni a Liget Zrt-vel. Maga Karácsony Gergő polgármester úr bevallotta és elmondta, hogy ő hónapok óta Baán Lászlóval egyeztet, a testület most ezt hivatalossá tette.

– Akkor Karácsony Gergely miért mondta le a mai szereplését itt?

– Azt nem tudom, biztos családi elfoglaltsága van.

Hát, nehéz megítélni, hogy családi elfoglaltságon volt-e a Hungexpo épületeknél, a kedves olvasóra bízzuk a döntést. Mindenesetre mutatjuk a potenciális familiát:

A családfő ismerteti a várható ebédmenüt

Megjöttek a rokonok

A finom illat mindenki étvágyát meghozta

Mikor lesz már ebéd?

Kényelmesen utazott a gyerek

Jól sikerült az ebéd, még a tányért is megették

A végén a nagyi azért elmosogatott

A nehéz ebéd után pedig jól esik a frissítő

Leszól a pártközpont és a szocik lesz.rják Zuglót?

2016.04.22.

Minden csoda 3 napig tart – tartja a mondás és Kunhalmi Márdiplomás Ágnes érvényt is igyekszik szerezni ennek.

Történt ugyanis (ahogy arról elsőként beszámoltunk), hogy a zuglói képviselőtestület tegnapi ülésén, az MSZP támogatta a Fidesz javaslatát, miszerint kinyilvánították, hogy bizonyos feltételekért cserébe támogatják a Liget Budapest Projektet. És Karácsony polgármesternek ebben a szellemben kell tárgyalni a Városliget Zrt.-vel.

A szocik sem hülyék, voksaiknak ára volt. A három szoci képviselő körzetében parkfelújítást róttak Baánékra (mi még javasoltunk is egy negyediket, az Újvidék teret). Többek között rendbe kellene hozni és felújítani a Pillangó parkot (Karácsony polgármesterkedésének egyik szégyenfoltját), az Egressy teret és a Csertő parkot.

Kötelezték a Zrt.-t, hogy az önkormányzattal közösen indítsa el a „Liget a Ligeten túl” programot (2 km-es modern futópályával, több és jobb sportolási lehetőségekkel, vállalják át a Ligetbe telepített 34 térfigyelő kamera költségeit a kerülettől, et cetera).

A SZOCIK 11 PARANCSOLATA

Korrekt, okos, saját érdekeiket maximálisan érvényesítő politikai alku.

De Kunhalmi "Mélytorkú Márdiplomás" Ágnes, az újraválasztásért küzdő, Csehák Juditba oltott Lendvai Ildikó-klón ultimátumot írt: márpedig 3 napon belül (ez a csoda határideje) fújjanak visszavonulót a zuglói szocik, hagyják a picsába, amit elértek, szarják le a zuglóiakat, a választópolgáraikat, mert a szép szemű közvélemény kutató, fedőállásban polgármester, rákacsintott.

Ha Kunhalmi komolyan hisz ennek a kacsintásnak (szegény Tóth Csaba elvtárs, ezt jól megszívta), akkor egyfelől láthatjuk, hogy valójában kik irányítják a szocikat, másfelől pontos képet kapunk arról, hogy miért tartanak ott most, ahol.

A ligeti békák segge alatt.

Zugló a Liget Projekt mellett

2016.04.21.

Megszakítjuk adásunkat. Értesüléseink szerint a zuglói képviselő-testület határozatban bizosította támogatásáról és egyetértéséről a Liget Budapest Projektet.

A Karácsony-Szabó Rebeka duónak ezek szerint nem sikerült tiszafa módjára megmérgeznie a képviselők elméjét és győzött a józan ész. 

A jó polgármester módosító indítványa az volt, hogy a határozati javaslatból kerüljön ki a támogatja szó. Ezt a testület leszavazta, lesöpörte.

Szabó Rebeka javaslatát meg sem tárgyalták. 

A szocialista frakció kérését viszont elfogadták, ami az volt, hogy három zuglói teret hozzon rendbe a Városliget Zrt: az Egressy teret, a Pillangó parkot és a Csertő parkot. Reméljük a lendület nem áll meg és negyediknek az Újvidék tér felújítása sem fog gondot okozni.

Érdemes megjegyezni, hogy a zuglói testület nem fideszes többségű, tehát szó sincs arról, hogy a kormánypártiak erőből átnyomták volna a határozatot, hanem más pártokkal egyetértésben fogadták azt el.
Ha ők be tudták látni, akkor érdemes lenne elgondolkodni a Hungexponál a tűz körül fesztiválozóknak is: nem lehet, hogy tényleg mindenki jól jár az újjávarázsolt Ligettel?

Ezeket a cikkeket olvastad már?