Blogolj!

Beszéljünk a lényegről!

2016.09.05.

Az elmúlt időszakban a Ligetvédők sötét zöld vergődése olyannyira elterelte mindenki figyelmét, hogy méltatlanul megfeledkeztünk arról, ami miatt egyáltalán összegyűltünk itten, jelesül a Városliget megújításáról, azaz a Liget Projektről. Fejlemények már pedig vannak, jelen bejegyzésünkben két projektelem állapotába nézünk bele, ahol bizony izgalmas előrelépésekről számolhatunk be.

Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK)

A szép név ellenére kevesen tudják, hogy ez is a Liget Budapest része, pedig a magyar muzeológus és restaurálási szakmának egy igazi szentélye lesz, ami a legkorszerűbb körülményeket fogja biztosítani mind a műtárgyak modern kezeléséhez, mind pedig a szakemberek képzéséhez. Maga a központ a romos, elhagyatott Szabolcs utcai kórház helyére kerül majd, amelyet egy szabadon látogatható óriási park fog majd körülvenni, a környéken lakók legnagyobb örömére. Az OMRRK-ról egy látványos bemutató videó is készült, Varga Edit selymes hangjának narrálásában, érdemes megtekinteni:

 

Pavilonkert

Többször is megemlékeztünk már ugye a színes lufik és a kínai műanyagipar legjavát felvonultató bodésorról az Állatkerti körúton, amelyet hála istennek tavaly a földel tettek egyenlővé. A projekt keretében pedig külsőre az 1860-as évek hangulatát idéző, belbecsben pedig korszerű megoldásokat felvonultató pavilonok épülnek – szám szerint három -, amelyek végre normális körülményeket biztosítanak az állatkerti séta előtti kávézáshoz, fagyizáshoz. Ha minden igaz, novemberre már el is készülnek, amelyek egyfajta ízelítőt is adnak abból kicsiben, hogy milyen színvonal emelkedés várható a projekt befejeztével az egész parkra vetítve.

Kedvcsinálónak érdemes megnézni a Feszl Frigyes korabeli tervei alapján készülő, aranyos kis épületek videóját:

Címkék: Hír, OMRRK, Pavilonkert, Terv

Ezeket a cikkeket olvastad már?