Blogolj!

Csányi is támogatja a Liget Budapest Projektet

A hvg.hu adott hírt róla, hogy Csányi Vilmos Széchenyi-díjas biológus, biokémikus, etológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, és még hosszasan sorolhatnánk a titulusait, csak kifutunk a terjedelemből... szóval Csányi Úr is támogatja a Liget Budapest Projektet. Ezzel is csatlakozva a nemrég megjelent impozáns névsorhoz, akik kiállásukkal bátran jelezték a fővárosnak, hogy ez a projekt nem csak a szerencsétlen felhergelt, félrevezetett faölelgetők piknikjéről szól.

A coming out a ma este adásba kerülő Alinda című termékben lesz látható, amelyből egyfajta indoklásként kaptunk még egy fontos mondatot a professzor úrtól:

„...mert a Ligetet nem szünteti meg (a projekt), nem a Liget helyén épít egy múzeumi negyedet, hanem a szélén, és egész, főleg, ha az állatkerti fejlesztést is beleértjük, egy csodálatos, Európához méltó építmény lesz. Az elmúlt 30 évben alig épült valami igazán szép dolog, ezért örülni kell annak, hogy egy ilyen nagyszabású beruházás megvalósul.”

Csányi Vilmos

Igen, köszönjük. Ez az amit Karácsony-Illés (milyen jól hangzó zenekar név lenne, nem?) duó fémjelezte társaság nehezen akar megérteni. Illetve dehogynem értik, csak számukra sokkal fontosabb egy mindenki közérzetét jobbítani akaró kezdeményezés besározása, amelyet majd aprópénzre válthatnak a politikai hullák és prostituáltak oltáránál. Ezért is lenne fontos, hogy még több Csányi Vilmos ragadjon mikrofont, tollat, billentyűzetet, és világítótoronyként segítsen a helyes irányba orientálni a megtévesztett budapestieket. Mert mögötte életmű, szakértelem, tapasztalat és bölcsesség áll. Egyszóval hiteles. Amilyen Gergő már nem nagyon lesz.

Érdemes még megemlékezni a múlt héten történt számtalan sajnálatos haláleset egyikéről is, jelesül elhunyt Zaha Hadid, világszerte megannyi ikonikus épületet tervező iraki születésű építész, akinek stúdiója versenyben van még az új Néprajzi Múzeum megvalósításáért. Természetesen teljesen pártatlanul állunk a versenyhez, de igazán helyénvaló lenne, ha a Városligetben utolsó mementóként Budapest is őrizhetne egy darabot a zseniális architektor lelkéből. Isten nyugasztalja!

Ezeket a cikkeket olvastad már?